Notícies :: Lluís Llort guanya el Premi Paco Camarasa de Novel·la Negra amb Herències col·lateralsLa novel·la Herències col·laterals de Lluís Llort ha guanyat la primera edició del Premi Paco Camarasa de Novel·la Negra que han creat aquest any nou festivals del gènere per homenatjar la figura del llibreter desaparegut el 2018. 

La novel·la Herències col·laterals es va editar en català el 2014 a La Magrana, i el 2019 Alrevés va traduïr-la al castellà. Està protagonitzada per l’advocat Ernest Claramunt, que ha arribat a un acord amb l’anciana Francesca Puigmajor: a canvi de pagar-li una pensió mensual vitalícia, el magnífic pis de la dona al centre de Barcelona passarà a ser seu. El negoci és segur; el temps dirà si rendible. però no tothom respecte les lleis, ni tan sols les referents a l’esperança de vida, i el passat ens pot esclatar a sobre en forma d’herència col·lateral. 

El jurat del Premi Paco Camarasa està composat pels directors dels festivals que el convoquen, i ha destacat que la novel·la guanyadora fuig dels llocs comuns utilitzant personatges i ambients quotidians, de tal manera que posa de manifesta la brutalitat del joc violent de l’home corrent.” Els nou festivals que promouen aquest premi són Aragón Negro, BCNegra, Las Casas Ahorcadas de Cuenca, Getafe Negro, Semana Negra de Gijón, Granada Noir, Pamplona Negra, el Congreso de Novela y Cine Negro de Salamanca i Valencia Negra. 

Lluís Llort és un dels autors fidels a la cita del Tiana Negra. No hi ha faltat cap any, i ens fa moltíssima il·lusió que hagi guanya aquest premi. Moltes felicitats!!!!! 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.