Notícia :: Gran èxit del primer Tiana negra – EDICIÓ 2013

img_06595b15d-6143768El festival de novel·la negra catalana Tiana negra tanca la seva primera edició amb un gran èxit de participació. Prop de 300 persones s’han acostat durant el cap de setmana a les activitats programades pel certamen, que ha acollit el bo i millor de la literatura negra catalana. La directora de la Institució de les Lletres Catalanes, Laura Borràs, ha estat l’encarregada de tancar el festival. 
La literatura negra catalana gaudeix d’una bon salut productiva i de qualitat, bona prova d’això ha estat l’èxit de participació del primer festival Tiana negra celebrat aquest cap de setmana. Més d’una desena d’activitats que han vist prop de 300 persones, vingudes d’arreu de Catalunya. El festival ha acollit grans noms de la literatura negra catalana com Lluis Llort, Jaume Benavente, Salvador Balcells, Jordi Canals, Marta Banús, etc, que han reflexionat sobre la situació del gènere a casa nostra. Tots ells moderats pel director del festival, l’escriptor Sebastià Bennasar, que ha obert el festival amb una xerrada de situació del gènere. El festival ha tingut moments destacats com la projecció del documental Tort, la muntanya maleïda, amb la presència del seu autor Carles Porta, divendres a la nit o la taula Va de negrotes, dedicada a les dones que es dediquen al gènere. 
img_06625b25d-7374133El festival a comptat amb la complicitat del poble de Tiana que ha organitzat activitats al voltant del certamen. L’Agrupació Artística del Casal, un dels grups de teatre del poble, ha organitzat diverses actuacions per tot el poble, abans i després del festival, i els comerços del poble han preparat un ‘Cluedo’ tianenc amb persones destacades de Tiana sospitoses d’un assassinat. 
El festival s’ha tancat amb la presència de la directora de la Institució de les Lletres Catalanes, Laura Borràs, que no s’ha volgut perdre la primera edició d’un festival que neix amb la voluntat de ser el pòrtic de la BCNegra, que comença la setmana vinent. Els organitzadors del Tiana negra començaran a treballar ben aviat en la nova edició del festival, que se celebrarà l’any vinent. 
:: Repassa la cronologia del festival al Facebook de Tiana negra 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *