Notícia :: El Tiana Negra aposta per la cultura i prepara un festival amb un format segur, proper i accessible per a tothom

El Tiana Negra 2021 s’adapta al moment sanitari que viu el país i aposta per la cultura amb un format segur, proper i accessible per a tothom. El proper 22 i 23 de gener se celebrarà la novena edició del festival Tiana Negra, marcada per les mesures sanitàries per prevenir el Covid 19 però mantenint intacta la voluntat de ser el primer aparador anual de la literatura negra catalana. 

L’organització del festival està treballant aquests dies amb l’escenari d’un festival en línia, adaptant completament l’estructura i les activitats per mantenir al màxim l’essència del festival i garantir totes les mesures de seguretat que marquen les autoritats sanitàries. Un repte que l’organització encara amb la mateixa empenta i il·lusió que la resta d’edicions celebrades fins ara. El Tiana Negra es podrà seguir a través del canal de YouTube de l’Ajuntament de Tiana, permetent així veure’l en directe i també en diferit, ja que quedarà enregistrat a través de la plataforma. Les activitats especials, com la Lectura Dramatitzada que faran alguns dels socis de la Llar de Persones Grans de Tiana, s’enregistraran uns dies abans del festival, a un espai gran i ventilat per poder garantir al màxim la seguretat d’aquest col·lectiu de risc. Pel que fa a les obres dels autors que participaran en el festival, es podran reservar abans o durant el certamen a través de la web de la llibreria Saltamartí, que s’encarregarà de fer els enviaments. A més, amb la voluntat que el Festival se celebri amb totes les garanties de seguretat pels participants, l’Ajuntament de Tiana farà testos ràpids de detecció de Covid 19 a tots als participants i als membres de l’organització. Si finalment la situació permet l’assistència de públic a la Sala Albéniz del Casal de Tiana, s’haurà de fer amb inscripció prèvia i amb aforament limitat, però es mantindrà en tots els casos la retransmissió en línia a través de YouTube. 

Un any més, el Tiana Negra serà el primer aparador de l’any de la literatura negra catalana i enguany ho serà amb totes les garanties de seguretat per evitar la propagació de la Covid 19. Entre les activitats més destacades d’aquesta edició hi haurà l’homenatge a l’escriptora Patricia Highsmitth, una xerrada sobre editorials negres catalanes de referència que han arribat als 50 títols i una taula rodona dedicada als traductors. També s’estrenarà el primer Trivial del Tiana Negra i una taula rodona de true crime amb els periodistes Tura Soler i Jordi Grau. I un any més coneixerem el guanyador del vuité Premi Memorial Agustí Vehí – Vila de Tiana. En total seran dos dies amb prop d’una quinzena d’activitats i una vintena d’autors amb algunes de les novetats de literatura negra catalana més destacades. Un festival de referència que malgrat la situació tornarà a marcar l’inici de l’any literari amb la mateixa il·lusió i compromís amb la literatura catalana. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.