Notícia :: Avui arrenca la sisena edició del Tiana Negra


tiananegra_logo_curt_negre2bcopia2bco25cc2580pia-7224326

El festival Tiana Negra arriba  a la seva sisena edició convertit en el festival anual de referència de la literatura negra en català. Avui i demà tornarà a acollir el bo i millor del gènere, amb un programa centrat sobretot en tres efemèrides literàries importantíssimes que se celebraran el 2018: els centenaris del naixement de Manuel de Pedrolo i Maria Aurèlia Capmany i el 20è aniversari de la mort de Jaume Fuster. Amb prop d’una vintena d’activitats programades durant dos dies i la participació de prop de 20 autors vinguts d’arreu del territori català, Tiana es tornarà a convertir en la capital del gènere negre en català. Entre les activitats programades enguany destaquen el lliurament del cinquè Premi Memorial Agustí Vehí – Vila de Tiana a Francesc Puigpelat i  la recuperació de la figura de Sherlock Holmes. Tots els actes es faran a la Sala Albéniz del Casal de Tiana. 

Després de sis edicions, el Tiana Negra ja és una cita imprescindible en l’actual calendari literari català. Aquest 2018, el certamen ve marcat per la celebració de tres efemèrides literàries molt importants. La primera, el centenari del naixement de Manuel de Pedrolo, que inaugurarà el festival el divendres 19 de gener amb la projecció de l’audiovisual Manuel de Pedrolo. Trencant l’oblit i un debat sobre la seva figura amb Sebastià Bennassar, Àlex Martín i la comissària de l’any Pedrolo, Anna Maria Villalonga. La segona, el centenari del naixement de Maria Aurèlia Capmany, amb l’acte de cloenda del festival, que comptarà amb l’editor de Meteora Jordi Fernando, que va conèixer bé a Maria Aurèlia Capmany, i la lectura de textos de l’autora com a fi de festa. I, finalment, la commemoració del 20è aniversari de la mort de Jaume Fuster, amb la conversa Els clàssics se’ns fan grans. Vint anys de la mort de Jaume Fuster, amb Àlex Martín, dissabte a la tarda.


Un dels moments més esperats del Tiana Negra és l’entrega del Premi Memorial Agustí Vehí. L’escriptor Francesc Puigpelat (Balaguer, 1959) és el guanyador de l’edició d’enguany. El premi es va donar a conèixer la setmana passada durant la roda de premsa de presentació del festival. L’obra guanyadora es diu Magret i els anarquistes i el jurat format per Àlex Martín, Anna Maria Villalonga i Sebastià Bennassar en destaca que “no tan sols s’ajusta perfectament a les bases, sinó que pensem que és una novel·la que tant per la seva escriptura, la seva trama i l’ambientació  històrica hauria entusiasmat el propi Agustí Vehí”. El premi s’atorgarà avui divendres en el dia d’inaguració del festival. 

Durant dos dies, el festival acollirà prop d’una vintena d’activitats i alguns dels autors més importants de l’actual gènere negre en català, entre els quals hi haurà Biel Cussó, Rafael Vallbona, Marc Moreno, JR Armadàs, Xulio Ricardo Trigo, Ramona Soler, Montserrat Espallargas, Ramon Usall, Jordi Colonques, Joan Canela, Salvador Balcells, Susana Hernández, Esperança Camps, Josep Lluís Martín Berbois, Llorenç Soldevila, David Gálvez i Elisenda Albertí.

1 Comment

  1. FABRICANTES DE ARTICULOS DE REGALO PERSONALIZADOS CON TU FOTO
    Os dejo un link de productos de regalo personalizados con tu foto/logo para cualquier clase de evento como artículos de publicidad(llaveros,pins,bolis,imanes…) productos religiosos – cofrades( medallas, cordones, rosarios,…) o regalos para tus invitados (bodas, comuniones, bautizos..) Disculpe molestias.
    http://www.regalosconpersonalizado.blogspot.com
    http://www.articuloscofrades.blogspot.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *