Noticia :: Arriba la cinquena edició del Tiana Negra

img_7740-6785958


El Tiana Negra està d’aniversari. Els propers 20 i 21 de gener de 2017 el festival celebra la seva cinquena edició, convertit en un referent dins l’àmbit de la literatura negra catalana.  Pioner a l’hora de dedicar-se exclusivament a la literatura en català, en aquests cinc anys el Tiana Negra ha crescut en nombre d’activitats, autors i públic, i ha contribuït de primera mà a l’auge del gènere en els últims temps a Catalunya. Per celebrar-ho ha programat prop d’una trentena d’activitats de gran qualitat, que arrencaran amb un homenatge a Andreu Martín, el qual inaugurarà el festival 2017. Entre la resta d’activitats destaquen la taula d’escriptores i periodistes, amb Fàtima Llambrich, Esperança Camps i Núria Cadenes; l’especial dedicat a la sèrie de televisió Nit i dia, amb l’entrevista a l’actor Marc Martínez, i la cloenda internacional, amb Flavio Soriga. L’èxit del festival durant aquests cinc anys fa que els organitzadors es plantegin fins i tot augmentar els dies del certamen en properes edicions. 

El Tiana Negra arriba a la cinquena edició amb xifres d’èxit. En quatre anys han passat prop de 5.000 persones pel certamen i s’han celebrat prop de 100 activitats, amb més de 100 dels escriptors més importants de la literatura negra catalana. I és que el festival ha estat pioner i ha tingut un creixement progressiu, amb la qual cosa ha contribuït sens dubte a l’auge de la literatura catalana dels últims temps.
Per celebrar la cinquena edició, el festival ha preparat un programa amb prop de trenta activitats amb el bo i millor del gènere. La inauguració comptarà amb la presència d’un dels noms més importants de la novel·la negra, Andreu Martín, i un homenatge a la seva trajectòria. Entre altres activitats destacades hi ha la taula d’escriptores i periodistes, amb Fàtima Llambrich, Esperança Camps i Núria Cadenes; la taula amb escriptors de fora de Barcelona, amb Ramona Solé, Carles Mentuy, Ramon Solsona i Sílvia Mayans; l’especial dedicat a la sèrie de TV3 Nit i dia, amb la projecció dels primer capítol de la primera temporada i l’entrevista amb l’actor Marc Martínez, i la cloenda internacional amb Flavio Soriga.
Com a novetats d’enguany tenim la Cadira d’Orelles, un interrogatori literal a autors valents com Salvador Balcells, Lluís LLort i Jordi de Manuel, i el Concurs Tiana Negra i Punta blanca, un concurs amb les puntaires de Tiana en el que es posarà a prova els assistents amb preguntes de novel·la negra en general. 
Les activitats s’allarguen també aquest any més enllà dels dos dies e festival i fora de Tiana. LA biblioteca municipal ha organitzat tot un seguit d’activitats per celebrar el festival durant tot el mes de gener, amb un Club de lectura, el Joc de pistes, Clubs de lectures per a Joves, i una activitat detectivesca per als nens i nenes que visitin la biblioteca. Enguany també repeteix la Ruta Negra per la ciutat de Barcelona, que tindrà lloc el diumenge 22 de gener. 
Un altre dels clàssics del festival és el lliurament del Premi Memorial Agustí Vehí – Vila de Tiana, que s’afectuarà divendres al vespre. Enguany arriba a la quarta edició amb una gran participació, amb 16 originals rebuts i admesos a concurs, i amb una barreja d’autors desconeguts i de molts bons noms de les lletres catalanes entre els participants. 
Després de l’èxit de les quatre edicions anteriors, el Tiana Negra vol seguir creixent per tal de continuar contribuint a estendre la passió pel gènere negre.

:: Dossier de premsa 

programa_tiana_negra_2017-1-1278270

programa_tiana_negra_2017-2-3752371

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *